Thursday, May 6, 2010

P.I.L.U

 

                                                          Assalamualaikum..

Kali ni ak memblog dari pejabat! Wah…hahaha..bkn ape..semua kerja dah siap..ak pun tak nak lah buang segala masa yang ada..

Sebenar2nye..dalam gelak2 ak ni hati tuhan yang tahu bertapa seksanya..ak alami pengalaman yg amat menakutkan semalam..ak btol2 xboleh tidur..pkul 5 pagi barulah boleh lelap..huhu..bukan pasal hantu eh..haha..xde kaitan pon..cume memikirkan sesuatu yg xpasti….

Sangat penat mengharapkan sesuatu yg xpasti..sgt penat..dan semestinye kite akan betul2 kecewa kalau harapan itu punah!..dlm erti org jawa ‘frust menonggeng’..hehe..samalah..dari mlm td..ape ak harap selama ni rupanya harapan palsu..xsangka benda yg ak sangka satu reality Cuma palsu akibat mainan perasaan..cewah..haha..entahlah perasaan ni kalau layan2kan sgt mmg xjadi ape-ape..even tgh busy2 kerja pon ingt je pd masalah..cheer, mizan! Cheer! Masalah tu ujian je…ujian tu adalah lumrah..kan dunia ni medan ujian bg org Islam..dah jelas tu..jd..kuatkanlah hati tu yee…En Hamizan..hee

Mcm org kurg mental je bermonolog secara dalaman tp post kat blog..huhu..sebenarnya ade tujuannye..at least memotivasikan diri ak..ape2 pon kene kuat..tempohlah masalah…jgn lari..bile kite lari..masalah xkan selesai pon..makin menghimpit pemikiran kite adelah…ak xsuke tulis pjg2 sbb ak pnat nk bc lau meleret2..tp kali ni tpaksa leretkan sikit..hehe..sebelum terlupa,time kasih  ak nk ucapkan kat cousin terbaik ak.. mrs.BR..haha..dia je lau ak de mslh dia call ak..smpai 5-6 jam..mmg  releaselah..ak doakan yg terbaik utk kamu..ak xtau nk bls cmne tp harap tuhan dpt bls segala2nya ats kebaikan kamu.

Keluarga..dan kwn2..thanks kamu semua sentiasa ada utk diri ini..semoga ALLAH dpt membalas semua jasa kamu sekalian..hari ni ak mmg tau ak akn sedih sgt kat pejabat..nk elak dari ak termenung je..ak bwk sekali kwn baek ak..GITAR..hee..xpenah org g pejabat bwk gitar..mmg mental jgk ak..xpe..ak xpeduli org nk kate ape.janji ak hepi dan xjejaskan prestasi kerja ak dan…of course org xterganggu dgn suara katak ak..ngee..ok lah…cukuplah tu..bye..assalamualaikum…..(^_^)

P/s: berlintas langsung terus dari bilik office sungai Abong…hee..

4 comments:

s.u.r.a.y.a said...

yeay! sudah maju! \(^_^)/

si bebel said...

mizan!hee bnd nii pena jd kat ak dlu..so maybe ak bley fhm2 cket pe ko rse kot..sakit kan?huhu tapi pape pon try luahkan perasaan ko..jgn pendam sbb lagi bertmbh2 berat..monolog sendiri then post kat blog pon kire macam terapi ah..best bley lepaskn sume!tapi masih..luka tu de..jgn risau..masa akan menyembuhkan..bergantung pada diri..doa..ko untung de kawan2 yg ko nak luahkan..ak de gak..tapi malu nak luahkan..ahax!peace!(>.<)v

Asma' Ahmad said...

mizan! nasib bek kak ni suke membaca.. so takla men skip2 perenggan.. hehe.. stay strong okeh?

wah, besnye pandai men gitar.. bole ilangkan lara sndr.. meh nyanyi kak kak satu lagu meh.. tenga gundah gulana gak ni.. hehuu~

Muhammad hamizan bin yusof said...

hehehe..si bebel ni sape ye? xdpt tgk profile lah.huhu
kak asma'...jgnlah sedih2 ye? xbestlah akak sedih2..nnt sy nynyikan akak..huhu...tp bersedialah tau..suara sy xsdp..huhu