Sunday, September 5, 2010

last journey.....

Assalamualaikum!!

ehem9!...lame dah tak update tu terbatuk2 skit (nervous)..

ahaa...tajuk entry suspens semacam je..last journey dimaksudkan ialah perjalanan aku esk..wawa..last tu sebab aku lah orang last balik raya kat franky land ni..

memang dari subuh tadi hanya sepi je menemani hati ini...kesunyian sahaja yang menjadi teman baik aku hari ini..betul-betul sunyi....cewah..mood jiwang ler pulok..huhu..sowie2..

entah macamana kan kite kat kubur nanti..dah lah gelap..TNB tak de..telefon pon tak de..sunyi tu memang dah jadi peneman kite dah...kalau amalan kite ni cukup..ALHAMDULILLAH..kalau tak..hari-hari kite dalam tu diseksa sahaja sampai kiamat..Nauzubillah....

aku pon terfikir jugak satu perkara...macamanalah kan ibu-ibu dan ayah-ayah atau ibu-ayah yang hidup berseorangan..ditambah pula anak-anak tak pernah nak jenguk..macamna mereka lalui hidup-hidup yang bersisa banyak mane je pun tu...aku yang berseorangan satu hari je dah mati akal dah..tah macamna diorg kan?? hem...

harap-harap kita semua tergolong dalam anak yang soleh dan solehah..jauhkanlah hati-hati kami dari perbuatan terkutuk tu semua..

esok..ak dah bertolak balik ke kampung yang tercinta...

tiket aku pukul 1 tengahari..tapi kawan aku hantar ke terminal selepas subuh..huuu

memang agak lame ak kt perhentian bas..tapi aku takde pilihan..alhamdulillah masih ade rakan yang masih sudi nak hantar ak.. bersyukur sgt..huhu..jadi aku kene plan esk nk buat ape 5 jam kat terminal..huwa...

men batu seremban dengan penumpang lain..?

jalan-jalan sampai patah kaki?

makan? (ups! puasa)

duduk je sampai punggung haus?

susah juga ye...tak pelah..nanti aku fikir...

yeeha! tido....grrr....


P/s: Ya ALLAH..selamatkan perjalananku esok..jauhkan aku dari bala...

4 comments:

Asma' Ahmad said...

ehem² *batuk² gk sebab da lme tak tinggal komen :P* siannye mizan.. huhuhu~ have a safe journey dik ^__^

Muhammad hamizan bin yusof said...

thanks, akak...(^_^)

ambo bin abahambo said...

Nur Kasih da khatam blum bro? :D

Muhammad hamizan bin yusof said...

alhamdulillah..dah khatam dengan linangan air mata..hehehe!!