Sunday, October 2, 2011

aku skang Life Guard...



Alhamdulillah...setelah berhempas pulas mendapatkan lesen.(rujuk sini).akhirnya 12 hb september 2011 aku secara rasmi telah ditauliahkan dengan bronze medallion dimana dengan adanya sijil tu aku boleh berkhidmat dimana-mana kolam renang sebagai life guard..

bermulalah episod aku di kolam renang UIA KUANTAN..walaupun penat dengan kelas dan lab, aku setakat ni sangat seronok dengan kerja aku..aku rasa, inilah kerja part time yang paling seronok pernah aku buat..tak stress..rakan kerja yang best..dapat swimming..swimming tu mmg sangat seronok...even 2 jam swimming pon aku tak pernah rasa puas..esok aku kerja...excitednya! tengok skit tempat kerja saya...:)



ni pemandangan dari kaunter life guard..


pemandangan dari kaunter juga..





P/S: kawasan ni paling belakang di UIA, dan dikelilingi dengan hutan..malam biasanya akan kabus..jadii sesiapa yang berenang malam rs sejuk gile..dan boleh demam..
tp aku suka swimming mlm!

17 comments:

Munira Shaari said...

ooo ni la kolamnyer..mana tmpat bdk2 mandi?

Cik NurulZaty said...

sy dah pegi dua kali..wee x pnah gi pgi malam..hehe..

Muhammad hamizan bin yusof said...

munira: budak nanti sy upload..dekat blakang kolam besar tu..huhu

Muhammad hamizan bin yusof said...

Nurul zaty: pegi lah mlm..:)

Anonymous said...

errr. bru igt nk blaja swimming kt uia kuantn nt. tp tgk kolam dye cm mnakotkn je. smpai x klu pijak lantai? nt ade life guard pmpuan x? swimming pool ni x cmpo laki pmpuan kn? ble hari tok laki n hari tok pmpuan? dye bkk dr kol bpe? ps2 ape syarat2 nk msk swimmg pool ni. ade ke klas blaja swim kt sne? lau ade brape yuran?
p/s: maaf banyak sgt tanye dn tibe2 je tanye.

Muhammad hamizan bin yusof said...

utk anonimes..:)

1) ade part dalam (2.4m) n ade yang xdalam (1.4m)..rsnya yang tak dlm tu cecah je lantai.huhu

2) ade life guard pompuan

3) tak campur laki pompuan

4) untuk pompuan hari selasa & khamis shj

5) buka petang=5-7..malam=8-10

6) syarat: seluar tigh,baju renang,cap (xpasti),tshirt(xpasti)

7)stakat ni xde kelas lagi..tak de pngajar

8) yuran..ikut keikhlasan..okeh tipu..

Anonymous said...

Bpe ringgit harga masuk

Muhammad hamizan bin yusof said...

free je..tp stakat ni utk student n staff uia je la..org luar xdpt pakai

Anonymous said...

time ksh jwb:) da tgk da aritu. tp perghh!! nk g sport cmplex tu sgtlah jao plus swimming pool ni terletak kt ats bukit. so mmg pntla kayuh beskal g sne. akk lifeguard pn baek:)

Muhammad hamizan bin yusof said...

hehe..mmg jauh sikit..mmg seram lau sorg mlm2....ok..have fun k...

p/s: bkn akak lifeguard..abg life guard pon baik..:p

Ahmad said...

Salam Hamizan,

Saya bekas pelajar UIA Gombak, kelas 2001. Dah lama cari maklumat tentang kolam renang di Kuantan. Akhirnya, dapat jugak di blog Hamizan nih. Terima kasih kerana berkongsi maklumat.

Soalan:

Alumni UIA boleh berenang di kolam ini tak?


Ahmad Ibrahim

Anonymous said...

bila nak open to public mcm UM and uitm buat tuu?

Muhammad hamizan bin yusof said...

setakat ni open utk staf n student uia dl..tp mmg akan buka utk open..tp sbb br lagi, life guard yg tetap pon xde. bila dah ada..insyallah akan buka.tp lmbat lagi..sbb bnyk lg pnambhan nak buat..mcm bumbung dll

Anonymous said...

saya orang luar...dan saya pon ada sijil tauliah berenang...saya nak sangat berenang kat sini..semenjak kolam renang mpk tu tutup da lama x berenang..dlu selalu berenang kat uum...skrng da abis belaja mmg lama x berenang..blh x org luas masuk dengan bayaran? :'(

Muhammad hamizan bin yusof said...

salam..hem..sebenarnya saya pon dah lama tak kerja sini..tapi setahu saya mmg tak buka lagi untuk org luar..tp insyallah Mpk akn bukak kot lepas sukma..huhu

Anonymous said...

Saya nk sgt belajar berenang...dah sebey2 area ktn ni tp x jupe2 juga...mgkn saudara tau @ uia x buka klas renang utk org luar ke 😁

Muhammad hamizan bin yusof said...

terima kasih sebab bertanya...:) sbenarnya sy dengar masih lagi tak dibuka pd umum. mungkin sbb life guard yang ade cuma seorg.tidak cukup jika kita ade ramai pengunjung. pasal kelas renang tu sy sendiri ade buat kelas sbb sy ade sijil. tp stakat ni kelas yg tak formal pon. maksud sy, sy ajar je..xde bayaran yg fix pon. dl yg sy dngar ade la kelas utk anak2 lecturer..skang ni pngajar tu dah takde..