Monday, March 7, 2011

Lame dah tak main air terjun!




Assalamualaikum...

Jangan lupa! bila kita selalu kerah otak kita, fikir macam-macam, hafal macam-macam, bagi dia rehat..

Jangan lupa jugak! bila kita dah kerah tenaga kite, dah paksa badan kita buat macam-macam kerja jangan lupa bagi dia rehat..haa..kita bukan robot kan..

haha..apetah aku merepek ni..jadi, setelah melalui minggu-minggu yang memenatkan, rasanya kene lah manja-manjakan diri ni skit kan...

aktiviti ni cuma nak isi masa lapang pagi ahad semalam sebab boring kan.walaupun air terjun yang kitorg nak pergi ni cuma setengah jam je perjalanan, tapi masih tak de kesempatan nak pergi. kebetulan ahad semalam aku free, jadi ajaklah classmate lelaki mane yang nak ikut. ade lah dalam 9 orang yg pergi. sebelum tu kami sarapan dulu kt Pak Lah. kedai ni mmg jadi pilihan student-student UIA sejak turun temurun *macam tradisi plak. 


gambar kat Pak Lah cafe

bila dah makan, dah puas gelak. kitorang pon teruskan perjalanan. tak jauh pon.kalau sape kat kuantan tu, air terjun ni masuk sebelah pintu masuk TUDM. 

Dalam perjalanan-aku hampir jatuh masa amek gambar ni

sampai-sampai tu aku memang teruja la..bau hutan, bunyi hutan, bunyi air yang deru laju-laju. mungkin dah lama sangat tak pergi air terjun kot. lagipon aku mmg suka persekitaran macam ni selain pantai.rasa tenang. sampai-sampai tu terpegun dengan air terjun yang bertingkat tu.

Gambar air terjun tu

 titi gantung

disebabkan tingkat air terjun tu tinggi, ade lah wap air yang membentuk pelangi2 kecik dan comel2..dah nampak air ape lagi kan..menggila lah kami dalam air tu. tp mula2 tu ak cam terkejut ade benda gigit2 kaki. aku terbayang piranha je.haha. kalau piranha dah kokak dah kaki den ni ha.tp ikan kecik2 main langgar2 kaki.comel sangat.macam menyapa kedatangan kami, ikan tu berkumpul banyak2 kat kaki kitorg.tak yah pergi skuba! tengok nih:-


macam2 permainan budak2 lah kitorg main, antaranya, jeng3:-

1) lompat2 seperti kanak2 ribena.

2) Buat menara 'seksaan'

3) main tangkap2 gambar dalam air

4) dan lain-lain..wahaha..bahaya...


 Alhamdulillah, sebelum ni kami sibuk je. masa santai macamni lah dapat eratkan ukhuwah antara kami,walaupon hari2 nampak muka yang sama tapi keadaan tak sama bila waktu santai macam ni..kalau kat kelas tu nak gelak2 tahap harimau bintang memang tak boleh, nanti mesti sister kat kelas akan pandang dengan pendangan yg serong *mungkin serong dengan kepala2 sekali menunjukkan bertapa peliknya perlakuan tersebut. tapi memang berlainan kt sini. kami bebas nak usik2 antara kami, nak gelak sempai mengejutkan binatang2 buas kat situ pon tak kesah *ye ke tak kesah? erkk..kenangan semalam memang sangat bermakna sebelum kami semua menempuh final exam TAK LAMA LAGI..semoga hubungan kita satu kelas kekal sampai bila2..


hidup LILAG..:)


P/S : lebam kot bahu buat menara..huu~

16 comments:

HajarRasdi [BdkKck] said...

amboi2... sronok nmpak mandi kolam.. ish3.. happy btol..

Muhammad hamizan bin yusof said...

hehe..yep..mmg hepi..kami semua sporting..huhu..kolam ke? bkn air terjun?

CKB said...

bes nye!! lame x p mandi air terjun~~~

MBS said...

mcm best je tmpt 2,nk g la huhu

Dda Ly said...

seronok aktiviti korang2 nih..:)

meh ke rumah..

~saye masih mude lah!~

keep in touch ye..♥♥♥

Muhammad hamizan bin yusof said...

CKB: hehe..tu lah..sy pon lame dah tak pergi..baru pergi ni mmg excited belaka

Muhammad hamizan bin yusof said...

MBS: huhu..kalaulah dekat boleh je kamu dtg.huhuhu

Muhammad hamizan bin yusof said...

Dda: seronok sgt..huu

MBS said...

mizan: nnt cuti 5 bulan, turun kuantan blh la melawat air terjun 2 huhu

Muhammad hamizan bin yusof said...

iye? jom...hahaha..jd tourist guide

wych said...

report p sg pandan..mcm best je hehe

MBS said...

mizan: klu de pakej sekali dgn breakfast n lunch,blh la ambik u jd tourist guide haha

Fyqa said...

bestnye...huhu

:)

Muhammad hamizan bin yusof said...

MBS: erk..hahaha..kt situ ade jual2..dun worry..haah

Pengemudi Layang-Layang said...

adoi...nk g kelah.. nak g kelah.. hohoho...

Muhammad hamizan bin yusof said...

maghi...maghi..kelah lagi mencabar..xsabar..xsabar..haha..jom..jom..