Sunday, February 13, 2011

Sini Ada Hantu~ ape mesejnya


 

Assalamualaikum....

semalam, lepas je habis workshop adobe tu ak terus pergi merayap kt tepi pantai..lepastu trus je pergi ECM..rasa-rasa nak tengok wayang. dah lame rasanya tak tgk wayang. takut nanti aku lupa je bentuk screen wayang macamana..*perlu ke alasan mcmtu? tak boleh biar ni..kene tengok jugak. ak trylah tengok cerita sini ada hantu. ceritanye taklah complicated, sebab dalam tu cerita-cerita hantu di complile kan jadi 1. ade 3 hantu, hantu pokok pisang (seram jugaklah), hantu nombor ekor (seram jugak laa), dan hantu asrama (paling tak seram)..walaupun hantu-hantu tu kurang seram, cerita ni pada aku unik sebab bsifat 'multi-races'. jarangla ade orang nak gabungkan hantu melayu, cina dan sebagainya..biasanya orang melayu tengok cerita melayu, orang cina tengok cerita cina. jadi ini mungkin salah satu usaha yang baik untuk ubah tradisi tu. kite negara yang berbilang kaum dan perlu memahami antara satu sama lain. itu yang membuatkan ak terlalu sayangkan negara ak, Malaysia sebab keunikan yang ada. Jadi, keep it up, James Lee..gud job!! mesej perpaduan kamu  memang saya nampak.teruskan okeh!!


hantu cina yang comel~

hantu melayu yang comel jugak~


P/S: ak gelak besar bila hantu tu bawak sendiri van utk majlis pengebumian dia.hahaha

8 comments:

AMOI KUSUT said...

macam best je.

Muhammad hamizan bin yusof said...

huhu..bolehla...6/10

Jerung Gergasi said...

citer sini ada hantu .. cam kena tgk jer ni ..

Muhammad hamizan bin yusof said...

hehe..tgklah, cerita dia sempoi2 je..tp jgn expect tinggi..hehe

nazrul ashraff said...

haha..cter hantu 1 malaysia..tak payah teka..dah boleh agak sp yang suruh cipta cilita hantu tu..pm....haha

Muhammad hamizan bin yusof said...

haha..xkesahla sape suruh..tapi ak rasa xsalah kalau perpaduan tu jd matlamat..rsnya xperlu kot benda ni nak dipolitikkan..haiyo..

supersaraa said...

cite hantu malaysia.haa

Muhammad hamizan bin yusof said...

hehee....campur2..huhu